Workshop sushi maken

Wil je een workshop sushi maken volgen? Dat kan in onze kookstudio in Aarle-Rixtel. Kookstudio Culinair Centrum verzorgt diverse workshops. Tijdens de workshop sushi maken leer je zelf sushi bereiden zoals temaki, maki en nigiri maar ook andere typische Japanse gerechten. Onze kok leert je de basistechnieken en verschillende snijtechnieken en geeft ook veel informatie over de Japanse keuken. De workshop sushi maken is een must voor elke liefhebber van de Japanse keuken.

Zelf maken

Sushi heeft in korte tijd de harten van veel mensen veroverd en is niet meer weg te denken. Er zijn talloze sushirestaurants en bezorgservices maar het allerleukste en lekkerste is natuurlijk om zelf sushi te maken. Je gaat tijdens de workshop sushi maken zelf aan de slag met het maken van de rollen. Je vult deze rollen met diverse soorten vullingen. Je leert alles over de rijst die je het beste kunt gebruiken, het koken van de rijst en het verwerken van de rijst in de rollen. Daarnaast maken we diverse andere Japanse gerechten. Bij de bereiding gebruiken we uiteraard verse, natuurlijke ingrediënten en veel typische smaakmakers uit de Japanse keuken. Tijdens deze workshop sushi maken bereid je samen met de andere gasten een compleet menu. Na afloop van de workshop gaan we dit menu gezamenlijk opeten.

Het menu

Het menu van de workshop sushi maken zal helemaal in het teken staan van de Japanse keuken. Het voorgerecht bestaat uit drie of vier stuks sushi en sashimi’s, mooi geserveerd op een bordje samen met Japanse garnituur zoals verse wasabi en lotuswortel. Het hoofdgerecht bestaat uit een togarashi steak met teriyaki saus, gegaard op onze Primogrill. Aangevuld met zoete aardappel, groentes en udon noodles. Uiteraard maken we het dessert ook in Japanse stijl, bijvoorbeeld zelfgemaakte parfait van groene thee. Loopt het water je al in de mond? Schrijf je dan snel in voor de workshop sushi maken.

Inschrijven workshop

Je kunt je individueel inschrijven voor de workshop sushi maken of samen met een groep vrienden. In onze agenda staan de beschikbare data waarop de cursus gegeven wordt. Je sluit dan aan bij een andere groep cursisten. Als je met meer dan acht personen bent, is het mogelijk om de cursus iedere dag van de week te boeken. Neem gerust contact op voor beschikbaarheid.

Over ons

Kookstudio Culinair Centrum in Aarle-Rixtel is de toonaangevende kookstudio in de regio. Je kunt bij ons diverse kookworkshops volgen maar onze accommodatie is ook geschikt om een feestje te geven zoals een trouwerij of een vrijgezellenfeest. We hebben ook uitdagende workshops voor een teamuitje of familiedag. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.